TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

HenryHill

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 67
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

HenryHill

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

11. den čtvrtek

07. 10. 2011

Dobré dopoledne všem,
včera byl jedenáctý den mého pokusu, co můj organismus snese :-)

 

Základní fakta:

 

Kleť zase hodina a deset minut což je lepší než na začátku.

Dolů se časy moc nemění, neboť to celou cestu 4,5 km běžím(35min).

 

Moc děkuji všem, kteří mě svojí (pro většinu populace jistě oprávněnou)kritikou dovedly k tomu, že jsem si zjišťoval další věci ohledně toho, codělám.

 

První z mých omylů(nebo spíše neznalostí), byl acetonAceton – látka, vznikající rozkladem tuků při špatné kompenzaci diabetu nebopři HLADOVĚNÍ !

Což mě uklidnilo, když mě některé tady, tak hezky strašily.

 

Druhý omyl je daleko horší. Myslel jsem, že půjdu s váhoudolů více méně lineárně

 tj. 0,6-0,7 kg/den ato se podle posledních měření nedaří. Spíše se pohybuji za poslední tři dny naúbytku 0,4 kg/den. Pro mě to znamená jistou komplikaci. Ve stanovení dalšíhoprůběhu mého pokusu.

 

Někdo se ptal, jak se cítím a co prožívám.

-Hlad a chuť se ztratí druhý den, tady je třeba mít vůli

-Tělo šetří, kde se dá, takže je mi hrozná zima a musím býttedy hodně navlečený

-Ušetřím za toaletní papír naposledy jsem měl stolici 26.9.(1.den pondělí)

-Od začátku pokusu za 12 dnů mám dole 6,6 kg což je znáthlavně do kopce. Rád si  

  v nejprudším místěvýstupu „nastoupím“ a kus popoběhnu

  cítím se nějak lehčí....opravduk nezaplacení

-Nejprve jsem poslouchal ve sluchátkách při chůzi a „pádlování“trekovými holemi svoji srdcovou kapelku Bon Jovi, ale nějak pro ten stereotyp,mi začala už vadit. Nechci dělat reklamu, ale takovej Ruda z Ostravy jefakt fajný borec.

 

Něco si nechám na příští dny, abych Vás nezahltil.

 

Děkuji paní Janě Divoké ze STOBU za vstřícnou reakci, alehlavně za to, že mě hned neodsoudila.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 10. 2011 11:25
to ani ne,spíš že budeš vsysílený a bude následovat kolaps a co to zažívání,nemít pravidelnou stolici taky není to pravé,ale je to tvůj způsob hubnutí ,já pouze napsala co si myslím
08. 10. 2011 11:21
Proč myslíte paní Marcelo? Že se budu stravovat, tak jako před tím? Tzn. nejíst jednoduché cukry (potraviny s vysokým glykemickým indexem)
08. 10. 2011 11:16
chlapče,abys nakonec nedopadl špatně
08. 10. 2011 11:07
Jídelníček budu mít jako před tím, kdy jsem si držel 80 kg dlouhodobě.
Myslím, že je důležité nejíst jednoduché cukry, ale spíše dát přednost zelenině (mrkev a řepu jen syrovou) a brambory vynechat úplně. Třeba takové hranolky jsou pro zdravé stravování úplně nepoužitelné.
Na téma jídelníčku, jak startovacího, tak dlouhodobého napíši celý blog, až k tomu bude čas. Zatím mám za sebou 12 dnů.
07. 10. 2011 21:33
Máš změřené množství tuku před pokusem? Nebo bereš jako fakt, že když budeš běhat, tak svaly nestrávíš a úbytek bude tuk?
Jestli ti to nerozhodí metabolismus, taky věc názoru. Myslím, že k diskuzi tak za ty 3 roky. Mě by fakt spíš zajímalo, co bude potom. Včetně toho, co budeš dlouhodobě jíst.
Taky si myslím, že si ubližuješ, ale zjevně nemá smysl tě mlátit argumantama, takže jsem to pojala jako "tvoji věc".
07. 10. 2011 19:04
Zdravím vás, náladu mám lepší, než při začátku hladovění už jsi tělo nějak přepralo, že žádný jídlo prostě čekat nemůže :-) Přitom mám plnou lednici dobrot (pomeranče, rajčata, tvrdý sýr).
Do práce naštěstí nechodím, to bych na takovéto úlety neměl čas :-)
Spánek je problém: jdu spát v 10 večer, ale již ve čtyři se budím, jako vyspaný, tak se válím a moc mě to nebaví, ale nechci jít něco dělat, abych si to nerozhodil, jako ten rytmus spánku.

Pro tu paní pode mnou půst Vám neublížil, co se týče metabolismu, ale myslím, že takovéto postupné nabírání je otázkou špatného stravování, které se ani jako špatné nemusí zprvu zdát.

Tekutin se snažím dát tělu dostatek: denně vypít tři litry vody.

Více napíši, až budu tento den zítra komentovat.
Přeji všem hezký večer Henry
07. 10. 2011 15:28
20 denní hladovku jsem držela před 8 lety. Pocity podobné jak píše Henry. Bylo léto ale by mi pořád zima, zhubla jsem 8 kg, musím napsat že jsem se cítila opravdu dobře a o 100% se mi zlepšila pleť. Jenže to bylo vše jen dočasné. Po roce se mi pleť opět začala horšit a za další 3 roky jsem měla o 20kg navíc. Totálně jsem si rozhodila metabolismus. Takže za mě už nikdy více.
07. 10. 2011 13:24
A co zbytek dne? Jak probíhá? Kolik hodin spánku máš denně? Chodíš normálně do práce? Kdy ráno vstáváš? Kolik tekutin kromě toho pití na Kleti? Jaká je nálada?
07. 10. 2011 12:18
Není to tak dávno, co jsme tu rozebíraly v jednom blogu hladovění. Víceméně negativní reakce. Myslím, že rozhodně záleží na důvodu, jež člověka k hladovce vede, nicméně v tomto beru pouze jako racionální důvod snahu pročistit tělo a tím si zlepšit jeho funkci, popř. zkusit si tímto vyřešit určitý zdravotní problém (hodně subjektivní). Rozhodně je ale potřebné toto provádět pod dohledem lékaře a bez fyzické aktivity, jinak si člověk pěkně zahrává. Pokud člověk dodržuje určitá pravidla, myslím, že fyziologický prospěšné hladovění (ať si nepletem pojmy s hladovkou jako takovou) může být prospěšné - jak píšou třeba v Biofyzice pro studenty zdrav.oborů - je prokázáno, že půst (FPH!!!!) zpomaluje stárnutí, zlepšuje obranyschopnost organismu a látkovou výměnu. Znám pár lidí, kterým FPH pomohlo zlepšit zdravotní stav, tím pádem neodsuzuji, ALE....nečetla jsem úplně všechny Tvé blogy, nicméně z těch pár, co jsem četla mi přijde, že si zahráváš (s fyzickou aktivitou). Děláš tydle pokusy jen tak nebo pod odborným dohledem??? Možná mám o něco vyvinutější pud sebezáchovy nebo méně sklony k "adrenalinovým" zážitkům...
Todle asi znáš, že... http://www.musculus.cz/kulturistika/zdravi/fph-fyziologicky-prospesne-hladoveni (dámy omluví, že to tu hážu podruhé - předtím v blogu od kalerme, ale nedalo mi to).
No, hlavně ať to přežiješ;)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři